torstai 19. helmikuuta 2015

Pizza Mexicana - Ihan mitä haluat -pizza (miespizza)!

Olin kovin säyseällä ja suotuisalla päällä je ehdotinkin Herra PerintöEssulle, että teen ruoaksi, ihan mitä hän haluaa. Pizzaa haluttiin ja siinähän sitten tovin ihmeteltiin ja pyöriteltiin, että no minkälaista pizzaa sitten halutaan. Nooh, annoin vinkiksi käydä herraskan katselemassa netistä eri pizzerioiden menuita. Eli jos mielikuvitusta puuttuu, niin inspiraatiota on kovin näppärä hakea jo olemassa olevista vaihtoehdoista!

Miespizzahan siitä sitten tuli... prikulleen miehen maun mukainen. Kyllähän tätä itsekin kelpasi mutustella, mutta kovin tujakat jutut eivät kuitenkaan ole juuri niitä ihan oman repertuaarin juttuja. Tosin kyllä tätäKIN tullaan taatusta syömään ja tekemään uudestaan tämän keittiön alla.






Ohje pohjaan (kahdelle)

1/4 hiivaa
1 1/4 dl vettä
1/4 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää lopuksi jauhot ja vaivaa. Anna taikinan kohota noin kolmen vartin ajan.


Kastikeohje

1 prk tomaattimurskaa
1 prk ananasmurskaa
4 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
3 chiliä (tai maun mukaan)
1 pieni sipuli
tabascoa
suolaa
1 1/2 rkl sokeria
mustapippuria
valkopippuria
liraus etikkaa
1 tl oreganoa

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimessa soseeksi. Sauvasekoittimellakin varmasti pärjää, jollei omista tehosekoitinta.


Täytteet

Mexicana-kastiketta
pepperonisalamia
kanaa (paistettuna)
paprikaa (käytä myös halutessasi pannulla)
aurinkokuivattuja tomaatteja
jalopenoja
juustoraastetta


Painele ja levitä pohja kahdeksi littanaksi levyksi. Levitä pohjalle sopiva määrä kastiketta tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle täytteet ja lopuksi myös juustoraaste. Paista 225 asteessa noin kymmenen minuutin ajan. 

Varaa olutta kylkeen - tämä on hottia! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti