tiistai 19. elokuuta 2014

Nerokkaan rapsakat perunankuoret Sikke-lyylin tyyliin

Kotiuunissa ilman frittausta on joskus vaikea saada perunoista rapsakoita. Tahtoo kovin helposti tulla aina löllöä. Sikke on nerokkaasti keksinyt paistaa "ranskiksia" perunankuorista. Nämä ovat aivan buenot ja paljon paremmatkin itse asiassa, kuin ranskikset tai lohkoperunat! Pientä vaivaa tosin joutuu näissä näkemään, mutta kyllä se vaiva joskus kuitenkin vaan palkitaan. Suosittelen pientä askartelua, mitä näihin tulee.






Ohje

perunaa
oliiviöljyä
kuivattua rosmariinia
suolaa
mustapippuria

Pistele perunoihin haarukalla reikiä ja paista ne ensin kokonaisina 180 asteessa kypsiksi. Jäähdytä.

Leikkaa perunat noin kuuteen osaan ja koverra lusikalla/veitsellä sisusta pois, niin että sitä jää mahdollisimman vähän (korkeintaan pari milliä). Varo rikottamasta kuorta.

Penslaa kuoret kauttaaltaan oliiviöljyllä ja asettele kuoret ritilälle kupera puoli ylöspäin.

Ripottele pinnalle reippaasti rosmariinia, suolaa ja pippuria.

Paista 200 asteessa noin vartin ajan. Ota pelti pois uunista ja käännä kuoret. Paista vielä toinen vartti.

Rapsakoita, eikö totta?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti