tiistai 19. elokuuta 2014

Kaurakuituleipä

Ei ole uunituoreen leivän voittanutta! Kaupan päälliseksi tällä leivällä saadaan vielä kuitu ja kaura samaan pakettiin! Kiitos Myllyn Parhaan hyvän ohjeen. Tätä on perintöessutaloudessa tehty jo monesti ja joka kerta maistuu yhtä hyvältä. Lisäksi ei aina jaksa pyörittää sämpylöitä, niin voi joskus helposti läästiä taikinan vain leviäksi pellille. Mulla on nyt muutenkin joku leipäbuumi meneillään ja pakottava tarve vääntää itse kaikki käntyt. Tosin kivempi ja parempi näin, kun pääsee itse päättämään leipänsä sisällöstä ja siitä, mitä suuhunsa tunkee.






Pellin kokoinen ohje

6 dl piimää
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1 dl kuidukas kolmen viljan leseseos (löytyy Myllyn Parhaalta)
2 tl suolaa
2-3 rkl siirappia
1/2 dl rypsiöljyä
n. 6 dl vehnäjauhoja


Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää joukkoon hiutaleet ja leseet. Anna kohota noin vartin ajan.

Lisää loput aineet ja alusta taikina pehmeäksi.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Anna taikinan nousta vielä pellillä noin tunnin ajan.

Paista 200 asteessa 15-20 minuutin ajan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti