keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Söpöt ja hieman tujakat kana-tortillakupit

Olen napannut monta hyvää ohjetta Yhteishyvä-lehdestä ja tämä on niistä yksi. Tosin löysin ensin ohjeen Kaikki äitini reseptit -blogista, jonka mukaan näitä siis taituroin. Ihanat kana-tortillakupit ovat pirtsakkaasti hieman tuliset ja hauskan malliset naksupalat illaksi, buffet-pöytään tai vaikkapa vain tarjoiltavaksi kuplivan kylkeen. Näitä tulen varmasti tekemään uudestaankin! Ennakkoasenne tortillakupeista voi kuulostaa hankalalta, mutta nekin luonnistuvat helposti mikrossa ja ovat vaivattomammat, kuin mitä alkuun voisi kuvitella. Täytteitä voi varioida mielikuvituksensa mukaan aina loputtomasti!






Ohje noin 12 kupille

3 vehnätortillaa
300 g kanasuikaleita
1 rkl öljyä
suolaa
paprikajauhetta
santa marian bbq mesquite -mausteseosta
1/2 rkl samba oelek -tahnaa tai enempi, jos tykkää tujummasta
1 1/2 rkl majoneesia
1 tl limen mehua
1/2 prk ranskankermaa
1/2 nippua ruohosipulia
jääsalaattia

Lämmitä tortilloja kostean leivinpaperin alla mikrossa noin puolen minuutin ajan. Leikkaa neljään osaan ja aseta viipaleet muffinivuokien pohjille kupin malliin. Paista kuppeja uunissa 175 asteessa noin 8 minuutin ajan. Jäähdytä.

Valmista täyte ruskistamalla broiskut pannulla öljyssä ja mausta ne. Anna myös kanojen jäähtyä. Sekoita broilerpalat, majoneesi, ranskankerma ja puolet pilkotuista ruohosipuleista mössöksi. Leikkaa salaatti ohuemmaksi suikaleeksi ja täytä tortillakupit salaatilla. Annostele broilertäyte päälle ja koristele lopuilla ruohosipuleilla.






Tällä kupit huuhtoutuivat alas...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti