tiistai 31. joulukuuta 2013

Sopivan tulinen parmankinkku-aioli-pepperonipizza

Uuden vuoden ruokaa! Minulla oli uuden vuoden päivä töitä, joten tämä pizza oli vuoden vaihteen juhlan kohokohta. En kyllä pistä mitenkään pahakseni, että näinkin säyseillä suunnitelmilla mennään - päinvastoin! Kuluneen vuoteen mahtuu paljon ja jo nyt tiedän, että tulevaan vuoteen mahtuu paljon. Tuskin maltan edes odottaa! Elämä tuntuu tällä hetkellä olevan niin kovin kivaa... :)






Asiasta taas takaisin ja pizzaan... Halusin kokeilla jotain hieman erilaista, omista perinteistäni poikkeavaa, pizzaa. Se on jännä, miten juuri pizza enimmillään osoittaa, kuinka kaavoihin kangistunut ihminen voikaan joskus olla? Kuinka moni tunnustaa olevansa kinkku-ananas-aurajuusto -tyyppiä? No minä en kyllä tuota myönnä normaalistikaan, mutta tämä oli juuri oikeaa, vaihtelevaa virkstystä normaaliin repertuaariin. 


Ohje neljälle:

Pohja
1/2 hiivaa
2 1/2 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja

Tee taikina tuntia ennen kohoamaan. Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää lopuksi vielä jauhot ja vaivaa. 

Täytteet
tomaattisoossia
parmankinkkua
pepperonia
jalopenoviipaleita
paprikaa
mozzarellaa

parmesaanilastuja
rucolaa
aiolia

Levitä täytteen ainekset tasaisesti pizzan päälle ja paista 250 asteessa kymmenen minuutin ajan. Ripottele valmiin pizzan päälle parmesaania ja rucolaa sekä lisäksi muutama raita aiolia.








Aioli
3 munankeltuaista
1 rkl viinietikkaa
1/2 tl sinappia
1 maustemitta suolaa
1/2 maustemitta cayennepippuria
3 valkosipulinkynttä
3 dl öljyä

Sekoita viinietikka, munankeltuaiset ja mausteet. Lisää murskatut ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää öljy ohuena nauhana, samalla voimakkaasti vatkaten. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti