maanantai 9. joulukuuta 2013

Mitä tehdä lopulle kinkulle? Jääkaapin tyhjennysruokaa eli kinkku-sipulipiirakkaa

Kuten otsakkeesta jo arvaakin, paistoimme itsenäisyyspäivänä pienen (4,5 kg) joulukinkun. En malttanut odottaa enää yhtään, että saisin suuhuni jouluisia herkkuja. Kinkun lisäksi olin tehnyt myös laatikoita ja rosollia. Nyt kolme päivää syötyämme tuota ihanaa jouluista eläimen osaa, se oli jo parhaimmat päivänsä nähnyt. Kunnon "emäntä" pyrkii hyödyntämään mahdollisimman hyvin jääkaapin sisällön, ennen kuin mitään heittää pois. Siksi tänään possuttelemmekin oikein todellista jääkaapin tyhjennysruokaa. Kauppareissu jäi tekemättä ja me saamme kupumme ravituksi. :)






Piirakan ohjeesta muodostui tällainen

Pohja
200 g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
4 rkl vettä

Täyte
joulukinkun jämät (n. 100 g)
1/2 pekoninpaketin loput paistettuna
2 punasipulia öljyssä kuullotettuna
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
4 valkosipulinkynttä
1 tl savupaprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
mustapippuria
suolaa

Pinnalle juustoraastetta


Nypi voi jauhoihin ja lisää kylmä vesi. Anna taikinan levätä jääkaapissa hetki ja levitä se tarkasti vuoan pohjalle. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja esipaista pohjaa 225 asteessa 10 minuutin ajan.

Levitä pohjan päälle täytteet: kinkku, paistettu pekonisilppu ja paistetut punasipulisiivut. Sekoita täytteen ainekset: kananmunat, ranskankerma, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Valuta seos täytteiden päälle ja ripottele lopuksi vielä juustoraaste. Paista piirakkaa 15 minuuttia 225  asteessa tai kunnes se saa kauniin värin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti