sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Viikonlopun iltapalana pikkupizzaa



Pikkupizzat

Taikina noin 18 palaselle (me teimme puolikkaan version)
1/4 hiivaa
2 1/2 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 prk ranskankermaa
200 g ilmakuivattua kinkkua
2 viikunaa
1 pötkö vuohenjuustoa

Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy sekä lopuksi jauhot. Anna taikinan kohota reilun puolen tunnin ajan.

Leivo taikina 18 pieneksi pyöreäksi pizzaksi. Levitä pizzojen pohjalle ranskankermaa ja aseta jokaisen päälle siivu ilmakuivattua kinkkua, palanen viikunaa ja vuohenjuustoa.

Paista 250 asteessa noin kymmenen minuutin ajan, kunnes pizzat ovat sopivan rapeita. Ennen herkuttelua päälle sopii laittaa rouhaisu mustapippuria sekä loraus oliiviöljyä.


Nämä olivat "pikaiset" versiot iltapalasta eli meillä se tarkoitti sitä, että taikina kohosi kätevästi saunomisen aikana. Jos näihin joskus enempi satsaisin, lisäisin päälle vielä rucolaa, mutta sitä ei nyt jääkaapissa näin sunnuntaina ollut. Tosin kelpasivat ne hyvin näinkin ja todella merkittävää oli, että sain Herra Perintöessun syömään vuohenjuustoa!! Tämä on päivä, jota en suurimmissa unelmissanikaan osannut ikinä, ikinä odottaa...! :)




2 kommenttia:

  1. Pitäisihän vehnäjauhojen määrän olla desilitroissa..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Argh, juu :D Niin sitä yrittää oikolukea tekstin....
      Kiitti vinkistä - käyn korjaamassa. :)

      Poista